Farmhouse Remodel

  • Creative roof lines seamlessly blend the original house with additions.
  • The crew distressed new beams to match existing ceiling supports.
  • Painted red boards were added to simulate upstairs floor.
  • Some stone was locally-sourced to match existing walls.
  •  Coordinated old style into new construction.
  •  Traditional homestead look-in cabinets.
  • 2″ solid wood counter.
  • Custom wooden panels on refrigerator/freezer, emulate a classic icebox.
  •  (left) Raised panel covers stone wall to break up wide pass-through.
  • (right) The pantry is accessed through a custom wooden barn door that sits on a wooden track.
  • Living room floor constructed from reclaimed barn wood to match dining room.
  • Two new vertical beams and door header piece were added to former exterior stone wall.
  • Extra-deep window sills (10″ deep) adds extra space for plants or decor.
  • Former exterior wall now divides living & dining rooms.
  •  New beams (reclaimed lumber) aesthetically separates kitchen and living spaces.
  • Strategically placed lighting brightens the room without creating harsh shadows.
  • Extra storage space under new stairway
  • The slanted door accentuates the stairline
  • Wood details were added to integrate exposed stone into the overall room design.
  • Built-in bookcase makes good use of wall depth.

BEFORE